La Florești crește o generație ECO

Mai mulți elevi din opt instituții de învățământ au plantat copaci, au reciclat deșeuri, au participat la training-uri și au colectat maculatură în cadrul unui proiect implementat de Consiliul Raional al Tinerilor din Florești. Scopul proiectului a fost încurajarea participării tinerilor în inițiative ecologice, dar și sensibilizarea cetățenilor asupra problemelor de mediu.

În urma implicării în cadrul proiectului, tinerii din orașul Mărculești spun că au învățat să protejeze natura în măsura propriilor posibilități.

Provocările din cadrul proiectului i-au învățat și pe tinerii din comuna Gura Camencii să lucreze într-o echipă, dar și să petreacă activ timpul liber.

Și elevii din localitatea Gura Căinarului au dat dovadă de creativitate, interes și multă dăruire.

În cadrul proiectului, elevii din satul Rădulenii Vechi au avut parte de ore mai interesante, datorită exemplelor concrete, ei au asimilat mai ușor importanța protejării mediului înconjurător.

Micuții de la școala primară din Florești, au fost nominalizați cea mai bună echipă de voluntariat din cadrul proiectului „Hai Florești spre o generație prosperă – Generația ECO”

Și copii din Ștefănești sunt foarte mulțumiți că au aplicat la acest proiect care le-a ajutat să își sporească nivelul culturii ecologice în localitate.

Liceenii din Cuhureștii de Sus, spun că în urma implicării în acest proiect vor avea un mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.

Elevii de la liceul teoretic „Mihai Eminescu”, au decis să atragă atenția comunității asupra termoizolării. Tinerii au realizat mai multe compoziții și au prezentat metodele de conservare a energiei termice încă din anii ’90.

Proiectul a fost implementat de către AO ,,Consiliul Raional al Tinerilor din Florești” pe o perioadă de șase luni.

Costul proiectului „Hai Florești spre o generație prosperă – Generația ECO” este de aproape 200 mii lei și a fost finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x