Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți se clasează pe locul patru în topul celor mai bune universități din țară

Ranking Web of Universities (Webometrics) a publicat topul universităților din întreaga lume, ediția ianuarie 2021. Potrivit rezultatelor, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, se clasează pe locul patru la nivel național.

Pentru topul din acest an, au fost analizate peste 24.000 de universități din întreaga lume, inclusiv 25 de instituții din Republica Moldova.

Indicatorii luați în calcul de ratingul Web of Universities (Webometrics):

50 % – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universității le primește de la terțe părți; 10 % – transparența – numărul total de citări; 40 % – excelența – calitatea articolelor științifice publicate în reviste internaționale cu impact ridicat, aflate în primele 10%  din cele mai citate într-un anumit domeniu.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Științifice din Spania începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului, iar rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie și iulie din fiecare an.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.