Ministerul Sănătății s-a autosesizat cu privire la aparițiile situațiilor, în care pacienții bolnavi de COVID-19 sunt impuși să-și achite medicamentele pentru tratament

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) s-a autosesizat cu privire la aparițiile situațiilor, în care toți mai mulți pacienți se plâng de suportarea cheltuielilor financiare pentru procurarea medicamentelor în tratamentul COVID-19.

Statul acoperă integral cheltuielile pentru tratamentul acestei maladii, indiferent de statutul pacientului (asigurat/neasigurat), se arată într-un comunicat de presă al ministerului Sănătății.

Astfel, sesizările din partea pacienților privind cheltuielile suplimentare pentru tratament vor fi examinate în comisie, cu implicarea reprezentanților Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

MSMPS a atenționat conducătorii instituțiilor medicale să monitorizeze în permanență asigurarea instituției din subordine cu medicamentele necesare, în conformitate cu prevederile protocoalelor clinice naționale. La fel, a fost solicitată informarea în termini cât mai restrânși despre provocările și probleme întâmpinate la acest subiect și care necesită soluționare de comun.

Medicamentele destinate tratamentului COVID-19 și tratamentului de recuperare, conform schemelor de tratament, au fost incluse în lista medicamentelor compensate, pe o perioadă provizorie până la scăderea ratei de incidență a cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova și se prescriu inclusiv pentru persoanele neasigurate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.