Calea Ferată a Moldovei suspendă circulația internă a trenurilor începând cu 12 februarie

Întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” va suspenda circulația tuturor trenurilor locale și suburbane începând cu data de 12 februarie. Despre acest lucru a anunțat reprezentanții căii ferate la o ședință a comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, la o discuție a situației cu restanțe salariale.

Nimeni nu le subvenționează, sunt doar cheltuieli pentru întreprindere. Aceste trenuri sunt învechite și prezintă pericol pentru pasageri. Vine ora de vară, ele vor lua foc și prezintă pericol pentru pasageri”, a declarat reprezentantul Căii Ferate.

Comisia parlamentară a decis crearea unei comisii de anchetă privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei”. Drept temei pentru crearea comisiei a servit faptul că, la finele anului trecut, datoria creditoare a CFM constituie circa 460 de milioane de lei. Totodată, restanțele salariale (parțial pentru luna octombrie și luna noiembrie a anului 2020) constituiau 35,5 milioane lei, pentru contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale și medicale – 26,9 milioane lei, iar la buget – 5,5 milioane lei.

Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, în termen de până la 60 de zile, raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei. În prezent, Calea Ferată are 6.800 de angajați și operează călătorii pe direcțiile Chișinău – Bender, Chișinău – Ungheni și Bălți – Ocnița.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x