Mai multe troleibuze și microbuze din municipiile Bălți și Chișinău ar urma să fie înlocuite cu transport public ecologic

Pe străzile din municipiul Bălți ar putea circula transport public ecologic, în urma implementării Programului pentru Transport Public Curat. Proiectul prevede două etape. Prima etapă, fiind pilot, este prevăzută pentru municipiile Bălți și Chișinău, cu un buget de aproximativ 19,1 milioane dolari.  

Etapa pilot prevede înlocuirea a 77 de unități de transport vechi (62 de troleibuze și 15 microbuze). Pentru etapa a doua se examinează derularea a două scenarii. În primul scenariu se analizează oferirea a 735 de vehicule urbane și suburbane noi, cu o valoare de aproximativ 150 milioane dolari, iar în scenariul doi sunt studiate posibilitățile de oferire a aproximativ 2.500 vehicule urbane, suburbane și inter-urbane, cu un cost investițional de aproape 500 milioane dolari.

Proiectul este axat pe susținerea implementării serviciilor moderne conexe transportului public, prin utilizarea combustibililor curați (gaz natural comprimat și gaz petrolier lichefiat) și a energiei generate de resurse regenerabile. Astfel, vor fi reduse emisiile de gaze cu efect de seră și poluarea aerului în centrele urbane din țară.

Programul pentru Transport Public Curat va fi implementat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului și Ministerul Economiei şi Infrastructurii, cu susținerea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x