Trei tineri din raionul Fălești riscă până la șase ani de închisoare pentru comiterea mai multor escrocherii

Trei tineri cu vârstele cuprinse între 19 și 26 ani, originari din raionul Fălești, au fost reținuți de poliția capitalei, pentru comiterea mai multor escrocherii.

Activitatea bine organizată a grupului infracțional a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de două luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente în privința suspecților.

Forțele de ordine au stabilit că grupul infracțional era condus de către un deținut al unui penitenciar din Republica Moldova, acesta coordona activitățile ilegale din instituția penitenciară. Fiecare din ei avea rolul său bine determinat. Indivizii prin intermediul rețelelor de socializare creau profiluri false și se dădeau drept avocați. Ulterior aceștia identificau potențialele victime care au pe cineva închis în penitenciar și sub pretextul de ai ajuta să îl elibereze însușeau mijloace bănești. Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie aproximativ 35 mii lei.

Tânărul în vârstă de 26 ani a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile, iar cel de 20 de ani este cercetat în stare de libertate. Dacă vinovăția tinerilor va fi dovedită, ei riscă amendă de până la 67.500 lei sau de la 2 până la 6 ani de închisoare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x