Ala Nemerenco despre diploma sa de masterat: A fost eliberată în baza legislației de atunci

După ce consilierul prezidențial al Maei Sandu, Ala Nemerenco, a fost acuzată în nenumărate rânduri că și-a obținut diploma de master în mod ilegal, aceasta a venit cu o nouă replică.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, consilierul prezidențial a negat că diploma sa de masterat ar fi falsă.

Ce înseamnă o diplomă falsă? Atunci când mergi la poarta pieței și procuri o diplomă contra cost. O diplomă emisă de o entitate și recunoscută de acest stat nicidecum nu poate fi falsă. … Deci este scris „ca excepție” întregului cadru profesoral didactic, care a creat această școală, a pregătit curricula, a trecut instruiri peste hotare, a acumulat un număr foarte mare de ore pentru a preda în această școală. Mai mult, a pregătit materiale de curs, lecții și am predat pe parcursul anilor. Marea majoritate a lectorilor la acel moment aveau deja titlul de doctor în științe medicale. Acea diplomă de master a fost ca un fel de apreciere, echivalând toate studiile, orele acumulate de noi în afara țării. A fost eliberată în baza legislației de atunci”, a declarat Ala Nemerenco, în cadrul interviului.

Anatol Topală, candidatul la funcția de Ministru al Educației, în Guvernul Gavriliță, care a acumulat zero voturi, a criticat ieri în Parlament, diploma de master a Alei Nemerenco: „Orice diplomă de studii trebuie eliberată doar legal.” Răspunsul a fost oferit, după ce un deputat l-a întrebat ce crede despre diploma de master a Alei Nemerenco.

TVN.md amintește că Ministerul Educației a confirmat oficial că diploma de master a consilierului prezidențial, Ala Nemerenco, a fost eliberată ilegal.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x