Deputatul Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de pază de stat

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) anunță că din data de 14 decembrie 2020, la solicitarea personală, Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de protecție și pază de stat.

La data de 3 februarie 2021, Serviciul de Protecție și Pază de Stat a sesizat Procuratura Generală cu referire la aprecierea legalității acțiunilor ce au stat la baza acordării protecției lui Gațcan. SPPS a inițiat un șir de anchete de serviciu în vederea stabilirii unor acțiuni pretins ilegale admise în perioada anilor 2019-2020.

Deputatul PSRM, Ștefan Gațcan, a beneficiat de pază de stat din 1 iulie. Amintim că parlamentarul a anunțat, pe 30 iunie, că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Partidul Pro Moldova. Peste o zi, deputatul se răzgândi-se și anunțase că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat.

După o asemenea declarație, în spațiul public a apărut informația că deputatul Ștefan Gațcan ar fi fost sechestrat, chiar de proprii colegi. Ulterior, acesta a publicat mai multe înregistrări video în care susține că se simte bine și nu a fost sechestrat.

În următoarea zi, Poliția de Frontieră a confirmat că deputatul Ștefan Gațcan a părăsit țara. Acesta a fost contactat de poliția din România, iar jurnaliștii de peste Prut au scris că parlamentarul se afla la Iași. La 8 iulie, a apărut informația că deputatul a revenit la Chișinău.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x