/FOTO/ Un liceu din orașul Glodeni a fost modernizat prin intermediul unui program guvernamental

Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din orașul Glodeni a devenit mai atractiv pentru copiii din raion și pentru cadrele didactice. În ultimii ani, numărul elevilor a crescut de la 470 la 560.

Transformarea liceului într-o instituție modernă se datorează participării la Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova.

Instituția de învățământ a beneficiat de schimbarea acoperișului la două blocuri și a tuturor sistemelor de canalizare, de iluminare, a apeductului, repararea pereților, tavanelor, pardoselilor și a nodurilor sanitare. A fost renovată sala de sport, cea de festivități și de dansuri și cantina școlară, iar bucătăria a fost dotată cu utilaj performant.

Totodată, instituția a beneficiat de laboratoare de fizică, chimie, biologie, asigurate cu tot echipamentul și materialele necesare pentru orele practice.

Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din orașul Glodeni este unul dintre cele 23 de școli de circumscripție beneficiare în cadrul PRIM, în care își fac studiile copii din toate localitățile raionului.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației și vor duce spre un sector al educației mai eficient.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x