Maia Sandu susține că socialistului Ștefan Gațcan i-a fost impusă paza de stat

Președintele țării, Maia Sandu, susține că deputatul Ștefan Gațcan nu a primit pază de stat la propria solicitare, după ce a revenit din perioada de „reabilitare”. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate.

Oferirea pazei lui Gațcan, cu ghilimelele de rigoare, a fost făcută cu încălcări și știu sigur că există un dosar la Procuratura Generală. Serviciul de Protecție și Pază de Stat a expediat materiale la Procuratura Generală, iar ei trebuie să analizeze acest caz și să ia o decizie. Pot să vă spun cu siguranță că solicitarea de protecție nu a venit de la deputat. Procuratura Generală trebuie să descurce dacă i-a fost impusă domnului Gațcan această pază, să discute cu el, să ceară informații de la cine a venit cererea, să afle ce scop au avut ce-i care i-au impus-o”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

Amintim că, anterior, Ștefan Gațcan a părăsit Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și a aderat la Pro Moldova. Chiar dacă a scris un denunț la Procuratură, în care a anunțat că a fost amenințat de socialiști, la scurt timp, a revenit în vechea fracțiune.

La data de 12 februarie 2021, Serviciul de Protecție și Pază de Stat a emis un comunicat prin care a anunțat că deputatul Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de pază de stat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x