Prevederea privind limitarea numărului de persoane în transportul public a fost suspendată până la data de 28 februarie

Prevederea de limitare a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, raional, local și municipal la 50% din capacitate, a fost suspendată până la data de 28 februarie.

Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP), după ce cele mai reprezentative asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în unitățile de transport.

Deși decizia anterioară a CNESP i-a nemulțumit pe transportatori, aceasta a fost argumentată de riscul înalt de contactare a virusului în timpul călătoriilor în transport nerespectarea măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19 atât de către prestatorii de servicii de transport, cât și de pasageri”, afirmă membrii Comisiei.

Astfel, dacă până la 28 februarie, operatorii de transport vor demonstra capacitatea de respectare a măsurilor epidemiologice în trafic, CNESP va aproba decizia de a reveni la regimul anterior de activitate a transportatorilor.

Amintim că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la data de 15 aprilie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x