Opt instituții medicale din nordul țării au primit ambulanțe noi de tip B

Opt substații de asistență medicală urgentă din nordul țării au primit ambulanțe noi de tip B, transmite TVN.md cu referire la un comunicat de presă al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Astfel, unitățile de transport au fost distribuite în raioanele Briceni, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Sângerei, Soroca și municipiul Bălți.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, unitățile de transport sanitar corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar echipamentul medical din dotare permite acordarea asistenței medicale de urgență la cel mai înalt nivel.

Reînnoirea parcului auto al Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească va asigura o mai mare operativitate a intervențiilor, condiții mai bune de acordare a asistenței medicale urgente și de transport asistat la etapa de pre-spital și o calitate sporită a serviciilor medicale prestate populației.

Ambulanțele reprezintă cea de-a doua tranșă din cele 168 de unități de transport sanitar, care urmează să ajungă în Republica Moldova până la finele anului 2021.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x