Fostul director al Teatrului Vasile Alecsandri din Bălți implicat în conflict de interese. Slavian Vlad decăzut din dreptul de a mai ocupa funcții publice pentru o perioadă de 3 ani

Fostul director al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din municipiul Bălți, Slavian Vlad, este implicat într-un conflict de interese, după ce și-ar fi angajat soția în instituția pe care o conducea. O sesizare în acest sens a fost depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) de către un deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Inspectorii de integritate au stabilit, că fostul director al teatrului din Bălți, a emis un act administrativ individual de angajare a soției sale, în calitate de administrator al instituției.

Pe de cealaltă parte, Slavian Vlad susține că soția sa a fost angajată în perioada 1 octombrie 2018 – 9 aprilie 2019, în scopul realizării biletelor pentru spectacolele prezentate la Chișinău de către teatrul din Bălți. Iar angajarea în funcția vacantă a avut loc la inițiativa sa din perspectiva reducerii bugetului teatrului.

Totuși, ANI a stabilit că Slavian Vlad, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese și l-a decăzut din dreptul de a mai ocupa funcții publice sau funcții de demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.   

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x