Patru băuturi naturaliste care scad tensiunea arterială

Tensiunea arterială reflectă presiunea sângelui de pe pereții arterelor și nu poate fi stabilă. Este mai mică în timpul odihnei și crește în timpul activităților fizice. Studiile arată că media de la 12 la 18 măsurători, efectuate prin auto-măsurare, nu trebuie să depășească 135/85 milimetri de mercur. Vă prezentăm în continuare patru băuturi naturaliste care scad tensiunea.

1. Alcoolatura

Specialiștii naturaliști spun că  alcoolatura este un suc de usturoi amestecat cu o cantitate egală de alcool de 40 grade. Se consumă câte o linguriță de două ori pe zi, timp de 10 zile pe lună.

2. Lichiorul de gutui

Gutuile pot fi consumate crude, gătite sau sub forma de băuturi, cum ar fi lichiorul de casă. Se rad gutuile într-un castron, se acoperă castronul cu o cârpă și se lasă la rece trei zile, după care se trec gutuile printr-o sită acoperită cu tifon, presând ușor, ca să se obțină sucul. Sucul obținut se amestecă cu aceeași cantitate de alcool. Se toarnă într-un borcan și se pun câte 300 grame de zahăr și câteva bucățele de scorțișoară la un litru de lichid. Se acoperă borcanul și se lasă la macerat 2-3 săptămâni. Apoi se trage lichidul în sticle, care se astupă cu dopuri.

3. Sucul de sfeclă roșie pentru începători

Rețeta este recomandată persoanelor care nu au băut niciodată suc de sfeclă roșie. Veți avea nevoie de o sfeclă roșie, două mere, o bucată de ghimbir pe care, după ce le veți tăia în bucăți mici, le veți da prin storcătorul de fructe și legume.

4. Smoothie din fructul pasiunii și curcuma

Fructul pasiunii (maracuja) și curcuma sunt renumite pentru acțiunea lor asupra tensiunii arteriale. La aceste două ingrediente se vor adaugă legume, de pildă castraveți și morcovi, precum și lapte de migdale (opțional).

Pentru 500 mililitri de suc, se folosește un castravete, doi morcovi sau o banană, un rizom de curcuma proaspătă, 100 mililitri piure de fructul pasiunii. Completați cu apă rece sau lapte vegetal. Cu storcătorul obțineți sucul de morcovi, castraveți și curcuma. Se amestecă cu piureul de maracuja, adăugând apoi apă sau lapte vegetal.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x