Aproape 70 de asistenți sociali din raionul Fălești nu și-au primit salariile pentru luna ianuarie

Aproape 70 de asistenți sociali din raionul Fălești nu și-au primit salariile pentru luna ianuarie. Oamenii spun că sunt nevoiți să se împrumute de la rude sau cunoscuţi pentru a supravieţui. Pe de altă parte, Agenția Națională de Asistență Socială susține că a efectuat transferurile, dar nu se ştie de ce banii nu au ajuns la destinatari, scrie Publika.md.

Aurelia Coșula din raionul Fălești are grijă de soțul său paralizat din vara anului trecut. Dar de o lună nu şi-a primit salariul.

Primele trei luni am primit salarii la vreme, pe urmă au început întârzierile. Iaca a treia luna întârzie. Când primeşte lumea salariu lunar, noi îl primim cu o lună în urmă”, spune femeia.

Restanțe salariale au şi alţi asistenţi sociali.

Suntem cu aceeaşi problemă, cu salarii întârziate. Am un băiat care stă la pat. Nu avem ajutor. Noi avem alocația lui şi leafa mea”, spune Raisa Robu.

Noua ni s-a achitat salariul la începutul lui februarie pe decembrie. Acum pentru ianuarie noi n-am ridicat. Doi copii minori, gradiniţa, şcoala, comunale nici nu se descută”, a declarat Ecaterina Pîcălau.

Directorul Agenței Naționale de Asistență Socială, Irina Banova, spune că nu cunoaște despre această problemă, dar că banii au fost transferaţi administrației publice locale. La rândul său, președintele raionului Fălești, spune că în câteva zile oamenii îşi vor primi lefurile.

Din câte ne-au comunicat colegii de la agenția transferuri, au fost făcute pentru ziua de ieri, rămâne ca să ajungă transferul. Merge vorba de câteva zile ca să primească şi restul pentru luna ianuarie”, a spus Irina Banova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Sursa: Publika.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x