Din 5 martie testul negativ la COVID-19 este obligatoriu la intrarea în Republica Moldova

Autoritățile Republicii Moldova au înăsprit condițiile de intrare în țară. Astfel, începând cu data de 5 martie, persoanele care vor intra pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ.

O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică, după ce în țară se înregistrează o rată înaltă a infecțiilor cu noul tip de virus. Testul va trebui să fie efectuat cu 72 de ore înainte de sosire.

Excepție de la această regulă o fac copiii până la 5 ani, conducătorii auto a vehiculelor rutiere de transport marfar și a vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele și personalul de deservire ale aeronavelor/navelor, brigăzile și personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confirmativ de administrare a vaccinului.

Moldovenii care nu vor avea efectuat testul vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x