Patru băuturi care ridică tensiunea arterială

Tensiunea arterială reflectă presiunea sângelui de pe pereții arterelor și nu poate fi stabilă. Este mai mică în timpul odihnei și crește în timpul activităților fizice. Studiile arată că media de la 12 la 18 măsurători, efectuate prin auto-măsurare, nu trebuie să depășească 135/85 milimetri de mercur. Vă prezentăm în continuare patru băuturi care ridică tensiunea.

1. Lapte cu pastă din migdale

Înmuiați 4 – 5 migdale în apă peste noapte, decojiți-le și transformați-le apoi într-o pastă fină. Adăugați această pastă într-un pahar cu lapte fiert și serviți preparatul în fiecare dimineață câteva săptămâni pentru a vedea rezultatele.

2. Sucul de lămâie

Sucul de lămâie este foarte bun în tratarea hipotensiunii cauzate de deshidratare. Antioxidanții prezenți reglează circulația sanguină și mențin presiunea.

3. Ceaiul din lemn dulce

Lemnul dulce face parte dintre remediile naturiste recomandate pentru hipotensiunea arterială cauzată mai ales de stres. Se consumă sub formă de infuzie. Puneți într-o cană apă rece și 3 – 4 lingurițe de plantă lăsată la macerat de seara până a doua zi. Extractul se lasă deoparte, iar planta rămasă se opărește cu o cană de apă clocotită. Se lasă la răcit, după care infuzia se filtrează. La final se combină cele două extracte.

5. Băuturile pe bază de cofeină

Arhicunoscute sunt cola, ciocolata caldă, cafeaua neagră, numai că acestea băuturi se folosesc doar temporar pentru de către persoanele cu tensiune prea mică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x