Igor Dodon vine cu un ultimatum pentru Maia Sandu: „Solicităm ca până pe 9 martie să fie emis decretul la funcția de premier”. Reacția Președinției

Partidul Socialiștilor îi cere președintelui țării, Maiei Sandu, să emită, până la data de 9 martie, un decret privind numirea candidatului la funcția de premier înaintat de majoritatea parlamentară, Mariana Durleșteanu. În caz contrar, ei vor recurge la „acțiuni politice mai hotărâte”.

Declarațiile au fost făcute de către președintele Partidului Socialist din Republica Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă.

PSRM vrea să poarte un dialog constructiv cu președintele țării. Îi cerem Maiei Sandu să iasă din izolare și să discute cu partidele. Insist pe dialog. Vă propun să lăsăm la o parte atacurile și supărările. Solicităm ca până pe 9 martie să fie emis decretul privind numirea candidatului înaintat de majoritatea parlamentară”, a declarat Igor Dodon.

Acesta a mai precizat că, dacă decretul nu va fi emis, PSRM va trece la un alt nivel de acțiuni, „mai hotărâtoare”.

PSRM cere președintelui și partidelor să nu aștepte data de 23 martie, că o să ne trezim într-un blocaj și mai complicat. Dacă până pe 9 martie decretul nu va fi emis, PSRM se va întruni din nou pentru a da mandat conducerii executive a partidului să treacă la alt nivel de acțiuni pentru a stopa haosul politic în care se află țara” a mai adăugat Igor Dodon.

Președinția nu operează cu ultimatumuri” – În asemenea fel a reacționat instituția prezidențială la declarațiile lui Igor Dodon.

Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefîrță, a declarat pentru mau multe instituții de presă că: „Președinția nu operează cu ultimatumuri – așa cum a anunțat anterior, în această săptămână doamna Maia Sandu desfășoară̆ consultări cu societatea civilă, cu experți în drept și cu mai mulți actori sociali”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x