Un bărbat din Glodeni a fost reținut, după ce ar fi susținut că poate modifica baza de date a Poliției de Frontieră și pe cea a Serviciului Vamal

Un bărbat din orașul Glodeni a fost reținut și este cercetat de ofițerii CNA pentru trafic de influență, în cadrul a două cauze penale. Acesta este suspectat că ar fi promis, în două cazuri, că ar avea influență asupra unor angajați ai Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal și că i-ar putea determina să introducă informații false în registrele privind evidența automobilelor intrate și ieșite din țară.

Potrivit denunțătorilor, bănuitul le-ar fi promis că ar putea convinge responsabilii din cadrul celor două autorități să introducă în registrele de evidentă a ieșirilor și intrărilor mijloacelor de transport informații eronate cu privire la două automobile.

Contra 520 de euro pentru fiecare caz, suspectul le-ar fi promis că informația despre mașinile, cu numere de înmatriculare lituaniene, introduse în Republica Moldova în anul 2018, va fi ștearsă din registru sau se va menționa că automobilele au părăsit teritoriul țării. Asta deoarece, potrivit legii, mașinile cu numere de înmatriculare străine au dreptul să se afle pe teritoriul Republicii Moldova nu mai mult de 180 de zile.

În dimineața zilei de marți, bănuitul a fost reținut în parcarea unui centru comercial din municipiul Bălți. Dacă vinovăția bărbatului va fi dovedită, atunci el riscă amendă de până la 150.000 lei sau închisoare de până la 5 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x