Mai multe localități din țară vor putea obține statut de stațiune balneoclimaterică

Mai multe localități din Republica Moldova vor obține statut de stațiune balneoclimaterică. Acestea, însă trebuie să întrunească condițiile climaterice și balneologice corespunzătoare. Deputații au votat în lectură finală proiectul de lege privind stațiunile balneare, climatice și balneoclimatice și tratamentul balnear, dar și de recuperare.

Potrivit documentului, statutul de stațiune balneară a localităților din Republica Moldova va fi acordat prin hotărâre de Guvern. Totodată, acestea vor fi propuse de către consiliile locale, în baza normelor tehnice unitare adoptate de Executiv.

Proiectul include și dezvoltarea economico-socială a localităților din țară, în scopul exploatării raționale și valorificării durabile a substanțelor minerale terapeutice. De asemenea, presupune dezvoltarea turismului în sate și orașe.

Potrivit autorului, zonele vor avea un regim special de administrare, vor atrage noi investiții, fapt care va contribui la modernizarea zonelor și asigurarea cetățenilor cu noi spații, care vor oferi servicii de sănătate și agrement.

Inițiativa legislativă aparține Vicepreședintelui Parlamentului, deputatului PSRM, Vlad Batrîncea.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x