Cinci alimente care pot pune viața omului în pericol

Unele alimente reprezintă un pericol neașteptat pentru sănătate noastră. Efectele lor secundare pot fi foarte grave. Cu toate acestea, nu ezităm să le gătim, ba chiar să le comandăm uneori din restaurante.

Business Insider, citat adesea de prestigioase publicații din lume, a compilat 21 de alimente dintre cele mai periculoase pentru sănătatea oamenilor, din care noi am selectat doar cinci. Ca să nu riscăm să murim din cauza diverselor alimente, pentru că sunt considerate toxice, le aducem în prim-plan. Ordinea este aleatorie.

1. Sâmburii de caise

Foto Cinci alimente care pot pune viața omului în pericol 1 05.08.2021

Sâmburii de caise conțin amigdaliană, o glicozidă toxică care poate fi fatală dacă este consumată în exces. Acest lucru se întâmplă frecvent în Turcia, o țară cunoscută ca mare consumatoare de sâmburi de caise.

2. Fasolea roșie

Foto Cinci alimente care pot pune viața omului în pericol 2 05.08.2021

Boabele de fasole roșie conțin cantități mari de fitohemaglutinină. Poate provoca otrăviri mono-gastrice la om. Pentru a evita acest lucru, boabele fr fasole trebuie lăsate la înmuiat cel puțin 10 minute pentru a reduce concentrația toxinei.

3. Arahidele

Foto Cinci alimente care pot pune viața omului în pericol 3 05.08.2021

Arahidele pot fi fatale, mai ales dacă aveți alergii la acest aliment. Semnele sunt: umflarea buzelor, urticaria, vărsăturile, greața. Persoanele alergice sunt conștiente de faptul că ingerarea unei singure alune le poate ucide.

4. Laptele crud

Foto Cinci alimente care pot pune viața omului în pericol 4 05.08.2021

Laptele vândut în supermarketuri este pasteurizat, dar unele persoane încă beau lapte crud sau consumă brânză de lapte crud. Laptele crud este alimentul care nu a fost pasteurizat (încălzit la temperatură ridicată și răcit rapid). De aceea, este posibil să conțină salmonella, listeria și E.coli.

5. Crustaceele

Foto Cinci alimente care pot pune viața omului în pericol 5 05.08.2021

Pentru persoanele cu alergii, crustaceele pot provoca urticarie, mâncărime, umflături sau dureri abdominale, ducând la șoc anafilactic, împiedicându-i să respire ceea ce poate fi extrem de periculos.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x