Agenţia Europeană pentru Medicamente despre vaccinul Sputnik V: „Se poate compara cu ruleta rusească”

Agenţia Europeană pentru Medicamente a făcut un avertisment cu privire la autorizarea de urgență a vaccinului rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V. Christa Virtumer-Hoche, preşedintele consiliului de administraţie al EMA, a comparat procesul cu ruleta rusească. Astfel, aceasta a sfătuit ţările membre ale UE să nu autorizeze în regim de urgenţă vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, invocând date insuficiente pentru moment despre persoanele vaccinate, relatează AFP.

Se poate compara puţin cu ruleta rusească”, a declarat Christa Virtumer-Hoche duminică seara într-un interviu acordat postului austriac de televiziune ORF, în timp ce guvernul de la Viena îşi extinde contactele cu Moscova, transmite Agerpres.

Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. În prezent, nu avem date despre efectele secundare la persoanele care au fost vaccinate”, a spus ea.

Suntem în necunoscut şi de aceea recomand cu tărie să nu eliberăm o autorizaţie naţională de urgenţă”, a insistat reprezentanta EMA, îndemnând ţările să aştepte unda verde de la autoritatea de reglementare europeană.

Săptămâna trecută, Sputnik V a atins o etapă cheie în vederea viitoarei distribuiri în Uniunea Europeană, odată cu începerea examinării acestui vaccin de către EMA, cu sediul la Amsterdam. După anunţ, autorităţile ruse au spus că sunt gata să furnizeze vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând din iunie.

Nerăbdătoare în faţa unui proces considerat prea lent, mai multe ţări din UE au apelat la vaccinuri care nu au fost încă aprobate la nivelul blocului, cum ar fi Ungaria, care a început să administreze vaccinul rusesc populaţiei sale luna trecută. Totodată, Cehia și Slovacia au comandat vaccinul rusesc.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a discutat la sfârşitul lunii februarie cu preşedintele rus, Vladimir Putin, „posibilitatea” unor livrări de vaccin din Rusia, argumentând că vaccinurile nu ar trebui să facă obiectul unor „lupte geopolitice”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x