Ultimatumul lui Igor Dodon pentru Maia Sandu a expirat. PSRM convoacă Executivul politic

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că la data de 11 martie, va convoca Executivul politic, unde se va decide planul de acțiuni pentru „salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic”.

Acest comportament este unul care întrunește elemente clare de uzurpare a puterii de stat, atât dacă sunt privite prin prisma răspunderii penale, cât și prin cea politică. Blocajul instituțional creat de criza politică generată de Președinție, lipsa unui guvern funcțional, preocuparea unor conducători ai statului pentru interese electorale, fac ca țara să se afunde într-un haos în care vedem tot mai mulți oameni bolnavi, avem creșteri alarmante ale deceselor, blocaje economice și sociale, riscăm din nou să intrăm în lockdown. Toate acestea sunt generate de iresponsabilitatea unor politicieni și de unii conducători de instituții, care refuză dialogul și refuză să pună pe primul plan nevoile urgente ale cetățenilor și siguranța lor”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

Amintim că la data de 1 martie, socialiștii au venit cu un ultimatum pentru Maia Sandu. Până la 9 martie, să vină cu decretul de numire a candidatului la funcția de premier, înaintat de majoritatea parlamentară. În caz contrar, vor recurge la „acțiuni politice mai hotărâte”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x