Guvernul roagă Parlamentul să-i permită procurarea vaccinului anti-COVID-19 cu derogarea de la lege: „Vă rog din suflet…”

Premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, s-a adresat Parlamentului cu solicitarea de a permite Guvernului în exercițiu procurarea vaccinelor anticoronavirus, cu derogare de la Legea privind achizițiile publice.

Vă rog din suflet să ne permiteți derogarea de la cadrul normativ pentru a negocia direct cu producătorii și a lansa cât mai curând procedura de procurare”, a declarat Aureliu Ciocoi, în cadrul audierilor la Biroul permanent al Parlamentului privind situația social-economică și pandemică din țară.

Premierul a informat membrii Biroului permanent că Executivul a identificat în Fondul de rezervă al Guvernului, în așa-numitul „fond de imunizare” al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și în fondurile Companiei Naționale de Asigurări în Medicină suma de 137 milioane de lei, suficientă estimativ pentru procurarea a unui milion de doze de vaccin.

Aureliu Ciocoi a mai subliniat că Republica Moldova nu va favoriza niciun producător și că populația trebuie să aibă posibilitatea de a alege.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x