Rezultatul perchezițiilor de la Penitenciarul din Soroca: Obiecte interzise și deținuți violenți

În urma perchezițiilor efectuate la Penitenciarul numărul 6 din Soroca, organele de drept au depistat și ridicat obiecte interzise, iar 18 deținuți, la solicitarea procurorilor, au fost transferați în alte instituții de detenție.

Perchezițiile s-au petrecut în dimineața zilei de joi, 11 martie și au fost efectuate în cadrul dosarului privind documentarea membrilor organizației criminale cu activitate în interiorul și în afara instituțiilor penitenciare.

Deși prevederile legale interzic aflarea în instituțiile penitenciare a dispozitivelor electronice de stocare a informației, oamenii legii au depistat și ridicat aproximativ 60 de astfel de obiecte interzise.

De asemenea, au fost ridicate peste 50 cartele de reîncărcare pentru convorbiri telefonice, zece încărcătoare pentru telefon, precum și un telefon camuflat într-o nișă din peretele unei celule de detenție. Acestea urmează a fi supuse expertizării, pentru stabilirea și analiza conținutului.

Totodată, oamenii legii au ridicat aproximativ 50 de seringi ce conțineau substanțe lichide necunoscute, precum și câteva pachețele cu substanțe solide (praf), ce urmează a fi expertizate pentru stabilirea faptului dacă constituie substanțe narcotice.

În cadrul perchezițiilor au mai fost ridicate fise pentru jocuri de noroc și seturi de cărți pentru poker; 40 pastile de etiologie necunoscută, ce nu fuseseră prescrise de medici, care, de asemenea vor fi supuse expertizării,  precum și 33 de cuțite confecționate artizanal, cu privire la care expertiza urmează să stabilească dacă se atribuie la arme albe.

La sosirea echipelor de percheziționare, oamenii legii au remarcat faptul că deținuții nu erau prezenți la apelul matinal. La somarea, pentru a se alinia, cinci deținuți au manifestat violență ceea ce a făcut necesară intervenția în forță a angajaților Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”. Prin urmare, deținuții vizați urmează a fi supuși sancțiunilor disciplinare.

Investigațiile exercitate de procurorii PCCOCS în privința membrilor documentați ai organizației criminale vizate vor continua.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x