Emiratele Arabe Unite au donat Republicii Moldova 2.000 doze de vaccin împotriva COVID-19

Emiratele Arabe Unite au donat Republicii Moldova 2.000 doze de vaccin anti-COVID-19 produse de compania chineză Sinopharm. Donația a fost făcută ca răspuns la apelul prim-ministrului interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, adresat șeicului Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministru al afacerilor externe și cooperării internaționale al EAU.

În comunicatul guvernului se menționează că specialiștii în imunizare și autoritățile responsabile de gestionarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova vor decide asupra utilizării lotului menționat, în conformitate cu recomandările internaționale și naționale, prin asigurarea și administrarea în timp util a vaccinurilor sigure și eficiente populației Republicii Moldova, conform prevederilor Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19 și cadrului normativ în vigoare.

Recepționarea donației va fi efectuată de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică, lotul fiind transferat la depozitul național de vaccinuri pentru a asigura păstrarea în conformitate cu instrucțiunea vaccinului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x