Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a emis noi restricții pe întreg teritoriul țării

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a declarat pentru perioada 19 martie – 18 aprilie 2021, stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Astfel, în această perioadă vor fi în vigoare mai multe măsuri de restricție.

CNESP a decis modificarea regimului de activitate a centrelor comerciale și unităților de comerț nealimentar, care de astăzi, 20 martie, vor activa până la ora 18.00. Totodată, piețele agroalimentare și cele nealimentare vor activa de la ora 7.00 până la ora 15.00.

Restaurantele și localurile de alimentație publică vor putea primi vizitatori doar până la ora 20.00. După ora 20.00, localurile vor putea activa doar cu livrarea produselor la domiciliu. De asemenea, se interzice desfășurarea în unitățile de alimentație publică a nunților, cumetriilor, aniversărilor și altor evenimente.

Se interzice organizarea cu prezența fizică a persoanelor în cadrul adunărilor științifice, olimpiadelor sau competițiilor sportive. Nu se va permite nici organizarea în spațiile deschise și închise a festivalurilor,  expozițiilor, târgurilor agricole specializate și evenimentelor comerciale.

 Din 23 martie, persoanele de peste hotare care vor traversa frontiera de stat a Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte testul negativ la COVID-19, efectuat în ultimele 72 de ore.

Cetățenii moldoveni care la intrarea în țară nu vor avea efectuat testul, vor fi obligați să completeze fișele epidemiologice cu indicarea datelor de contact și adresei, astfel încât serviciile de control să poată verifica respectarea regimului de autoizolare pentru 14 zile. Carantina va putea fi întreruptă în a zecea zi, după efectuarea testului COVID-19, ce va indica rezultat negativ.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x