O mie de lei nu l-au scăpat de pedeapsă pe un șofer din Edineț

În orașul Edineț, un conducător auto în vîrstă de 44 de ani, intenționa să ofere mijloace financiare în sumă de 1000 de lei angajaților INP, pentru ca aceștia să nu întreprindă măsuri ce intră în obligațiunile de serviciu, și anume pentru a nu fi documentat pentru deplasarea cu centura de siguranță necuplată, conducerea  mijlocului de transport în lipsa pașaportului tehnic, reviziei tehnice, asigurării auto obligatorii, precum și conducerea vehiculului cu numărul de înmatriculare în privința căruia există bănuieli că ar fi fals.

Fiind avertizat de către inspectorii de patrulare despre răspunderea penală pentru oferirea de mită, acesta a insistat și a lăsat mijloacele financiare în automobilul de serviciu.

Cazul de corupere activă exercitat asupra inspectorilor de patrulare avut loc pe 5 martie în orașul Edineț.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 2000 până la 4000 unităţi convenţionale. 

În acest context, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI îndeamnă cetățenii să se abțină de la manifestările de corupție, de orice gen, iar în cazul în care cunosc sau sunt impuși să participe la acțiuni cu caracter corupțional să comunice acestea la numărul scurt 1520.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x