Epidemiolog: Măștile de protecție și distanțarea fizică vor fi în continuare necesare timp de câțiva ani

Măștile de protecție și distanțarea fizică vor a fi necesare timp de încă niște ani, până când majoritatea populației globale va fi vaccinată, spune un epidemiolog britanic de top, citat de BBC. Mary Ramsay, director pentru imunizare la Institutul englez de Sănătate Publică, a spus că probabil vor mai trece câțiva ani înainte de revenirea la normalitate, transmite Digi24.ro.

Dr. Ramsay spune că măsuri ca portul măștii în locuri aglomerate și distanțarea fizică sunt deja acceptate de cei mai mulți oameni și permit economiei să funcționeze în continuare. „Oamenii s-au obișnuit cu aceste restricții și pot trăi cu ele”, a adăugat ea.

Așadar, cred că în câțiva ani, cel puțin până când alte țări ale lumii vor avea aceleași cifre de vaccinare pe care le avem noi și până când numărul infectărilor va scădea peste tot, vom putea reveni treptat la o situație normală”, a spus Ramsay.

Ea a avertizat că este „foarte important să nu ne relaxăm prea repede” și că orice virus aflat în circulație îi va afecta pe cei vulnerabili. „Trebuie să analizăm cu foarte mare atenție înainte de a ridica orice restricție”.

Prof. Chris Whitty, consilierul medical principal al guvernului britanic, le-a spus parlamentarilor la începutul acestei luni că se speră că „măsurile simple, cum ar fi igiena mâinilor, măștile de față acolo unde este cazul, testarea, și urmărirea contactelor și, mai presus de toate, vaccinurile” vor menține virusul sub control.

Sir Patrick Vallance, consilierul științific principal al guvernului britanic, a spus la rândul său că portul măștii va fi în continuare necesar în anumite situații, dacă numărul infectărilor va crește din nou în timpul iernii, dar că este posibil ca oamenii să trăiască normal, promovând distanțarea socială.

Un grup de consilieri științifici guvernamentali au declarat luna trecută că „menținerea unei linii de bază a politicilor care reduc transmiterea” virusului va fi necesară pentru mult timp. Acești experți au spus că măsurile ar putea include testarea și urmărirea contactelor, autoizolarea și o comunicare publică menită să încurajeze „acțiuni voluntare pentru reducerea riscurilor”.

Sursa: Digi24.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x