Doi deputați din partidul Șor au rămas fără imunitate parlamentară

Deputații Petru Jardan și Denis Ulanov, ambii membri din fracțiunea Partidului Politic Șor, au rămas fără imunitate parlamentară.

Pentru ridicarea imunității deputatului Petru Jardan, au votat 68 de deputați, iar pentru ridicarea imunității lui Denis Ulanov au votat 70 de deputați.

Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Jardan „ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări”. Astfel, potrivit procurorului general, prin acțiunile sale, parlamentarul ar fi prejudiciat întreprinderea cu aproximativ 4,9 milioane de lei.

Procurorul general susține că Denis Ulanov este vizat într-o anchetă penală, sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Stoianoglo a declarat că Ulanov a prejudiciat statul cu 23,8 milioane de euro și 12 milioane de dolari. Acești bani ar fi fost achitați de către Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor lui Veaceslav Platon în schimbul a 38% din acțiunile Victoriabank, Casa Modei, clădirea Asito și acțiunile câtorva companii de asigurări.

Amintim că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a cerut la 19 martie Parlamentului, ridicarea imunității deputaților partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x