Un zidar, o antreprenoare și o șomeră din Bălți riscă șase ani de închisoare pentru trafic de influență

Trei persoane din Bălți au fost reținute, pentru 72 de ore, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind suspectate de trafic de influență. Este vorba despre un zidar, o antreprenoare și o șomeră, care ar fi promis că îi poate scăpa de pușcărie pe doi bărbați.

Potrivit denunțătorilor, bănuiții ar fi susținut că au influență asupra procurorilor și judecătorilor din instanțele de la Bălți și că îi pot determina să adopte o decizie neprivativă de libertate în cadrul unei cauze penale, pornită pe circulație ilegală de droguri, în care erau cercetați cei doi bărbați. Pentru intermediere, suspecții ar fi cerut câte 5.000 de euro de la fiecare persoană.

Pe faptele enunțate, oamenii legii au pornit o urmărire penală și au documentat convorbirile, dar și întâlnirile dintre denunțători și bănuiți. Operațiunea s-a încheiat cu transmiterea, sub controlul CNA, a 5.000 de euro către unul din suspecți, iar după aceasta, bărbatul a fost încătușat și escortat la audieri. La scurt timp, coautoarele bărbatului, cele două femei, au fost reținute și plasate în izolator pentru 72 de ore.

Toate trei persoane sunt cercetate pentru trafic de influență și riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x