Peste 70 de teste false COVID-19 depistate la frontiera Criva. Un bărbat în stare de ebrietate a recunoscut cum a făcut rost de testul fals

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Criva au identificat la control 75 de teste COVID-19, care prezentau diverse semne de falsificare. Unul din conaționali se afla în stare de ebrietate și a recunoscut cum a făcut rost de testul fals.  

Incidentele au fost consemnate pe sensul de ieșire din țară. Persoanele documentate sunt toți cetățeni ai Republicii Moldova.

În baza analizei de risc, ofițerii de investigație au întreprins acțiuni privind verificarea suplimentară a documentelor la trecerea frontierei de stat. Astfel că, pe sensul de ieșire din țară s-au apropiat două autocare cu destinația Republicii Poloneze. În timpul controlului de frontieră au fost identificate într-un autocar 38 de teste COVID-19 cu indici necaracteristici, iar în celălalt alte 37 de teste.

Audiate, persoanele s-au eschivat de a oferi detalii privind cele depistate, doar un cetățean care se afla sub influența alcoolului a declarat că a primit documentul prin poștă, după ce a transmis 200 de lei unui necunoscut.

Contactați, reprezentanții companiei care ar fi emis aceste teste au infirmat prelevarea probelor de la cetățenii moldoveni, cât și eliberarea testelor respective.

Actele au fost ridicate și transmise în adresa laboratorului de expertiză. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Persoanele documentate riscă amendă de până la 32.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 până la 200 de ore sau până la 2 ani de închisoare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x