Apicultorii din Republica Moldova vor fi ajutați să-și înregistreze afacerile

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) va ajuta pe parcursul acestui an mai mulți apicultori din țară să își înregistreze afacerile și să identifice surse de finanțare pentru afacerile apicole, inclusiv prin aplicarea la subvenții.

Activitățile respective fac parte din proiectul „Dezvoltarea serviciilor pentru apicultori prestate de către ANARM”, implementat cu suportul Proiectului USAID Agricultură Performantă în Moldova.

Inițiativa vine ca răspuns la provocările apicultorilor moldoveni în procesul de tranziție de la activitatea de hobby la afacere profitabilă. În prezent, mulți apicultori rămân neînregistrați ca entități economice, ceea ce reprezintă o barieră în accesarea fondurilor pentru investiții (subvenții, credite, granturi).

Pentru a veni în sprijinul apicultorilor, ANARM va oferi noi servicii de consultanță și suport pentru a ajuta pe apicultori să depășească aceste bariere. Astfel, apicultorii vor fi informați despre necesitatea înregistrării afacerilor, formele juridice de organizare ale activității de întreprinzător (Gospodării Țărănești și Societăți cu Răspundere Limitată), proceduri de înregistrare, aspecte juridice și economice în activitatea antreprenorială.

Apicultorii care își vor înregistra afacerea și vor participa la un program inițial de instruiri vor putea solicita obținerea de vouchere, care vor permite să beneficieze în regim preferențial de asistența oferită de specialiștii ANARM. 

Serviciile vor putea fi accesate la cele trei Centre de Instruire și Consultanță în Apicultură (CICA) din cadrul ANARM, care își desfășoară activitatea în regiunea Nord – satul Hristici, raionul Soroca, regiunea Centru – satul Bardar, raionul Ialoveni și regiunea Sud – orașul Cahul, dar și la oficiul central al Asociației localizat în orașul Chișinău.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x