Președintele raionului Florești riscă să fie demis din funcție pentru conflict de interese

Președintele raionului Florești, Ștefan Paniș, riscă să fie demis din funcție. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința acestuia pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilității.

În perioada noiembrie 2019 – mai 2020, președintele raionului Florești a deținut simultan două funcții, mandatul de președinte al raionului și calitatea de administrator al unei firme. În cadrul controlului, inspectorul de integritate a identificat că subiectul, în timp ce deținea funcție de demnitate publică, la 20 ianuarie 2020, în calitate de administrator al firmei a încheiat un contract de vânzare – cumpărare, în valoare de 1 milion de lei. Prin această acțiune, s-a demonstrat că, subiectul și-a exercitat și atribuțiile de administrator, deși avea termen de 30 de zile să își soluționeze starea de incompatibilitate.

Inspectorul de integritate a decis sesizarea instituției responsabile pentru inițierea procedurii de eliberare din funcție. Acest lucru va fi posibil dacă actul de constatare va rămâne definitiv în instanța de judecată, subiectul având dreptul să îl conteste. Suplimentar, acesta va fi inclus în Registrul Interdicțiilor al ANI și decăzut din dreptul de a deține o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x