Atenție! Regim special de circulație în municipiile Bălți și Chișinău

Începând cu ziua de astăzi, 3 aprilie, în municipiile Bălți și Chișinău se instituie regim special de circulație a persoanelor. Astfel, în intervalul orelor 23.00 – 5.00, se interzice deplasarea persoanelor în afara locuințelor.

Excepție de la restricții fac persoanele, care se deplasează în interes profesional, inclusiv locuință și locul de desfășurare a activității profesionale și înapoi. Persoanele care se deplasează pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente.

Au dreptul să se deplaseze în afara localităților persoanele, care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei. Și persoanele care se deplasează din motive justificate, precum îngrijirea și însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Tot de astăzi, se interzice aflarea persoanelor în spații publice, cum ar fi parcuri, zone de agrement, terenuri de joacă sau terenuri sportive. Cei care vor ignora restricțiile în perioada stării de urgență vor fi sancționați.

Menționăm că din 1 aprilie curent, în Republica Moldova a fost instituită starea de urgență, pentru o perioadă de 60 de zile.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x