O nouă mutație a coronavirusului este rezistentă la vaccinuri și a fost depistată la pacienții unui spital din Japonia

O nouă mutație a coronavirusului, care ar fi mai rezistentă la vaccinuri, îi îngrijorează pe cercetătorii japonezi. 70% dintre pacienţii COVID testaţi luna trecută la un spital din Tokyo au fost purtători ai noii tulpini, în timp ce în ianuarie și februarie, mutația fusese descoperită la doar o treime dintre pacienți, relatează Reuters, transmite Digi24.ro.

Mutația a fost denumită E484K sau „Eek”. Statul nipon se confruntă cu un nou val de infectări, cu trei luni înaintea Jocurilor Olimpice. Experții în sănătate se tem de apariția de noi mutații, în contextul în care campania de vaccinare pe scară largă încă nu a început. Deja sunt voci care cer anularea găzduirii Jocurilor Olimpice de către Japonia. Competiția a fost amânată anul trecut din cauza pandemiei.

Oficialii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi autoritățile japoneze au anunţat că nu se va permite accesul spectatorilor din alte ţări la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza riscurilor semnificative pentru sănătate în contextul pandemiei de coronavirus.

Peste 9.200 de japonezi au murit până acum din cauza pandemiei, în timp ce numărul infectărilor se apropie de 500.000. Bilanțul pare însă unul blând comparativ cu alte țări, dat fiind că Japonia are o populație de peste 126 de milioane de locuitori. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x