Vicepreședintele raionului Sângerei a fost stropit cu verde de briliant de membrii formațiunii PACE. Oamenii legii au pornit un proces penal

Vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, membru al Platformei DA, a ajuns la spital, după ce a fost stropit seara trecută cu verde de briliant de un membru al formațiunii PACE, iar soluția ar fi nimerit în ochii demnitarului. Ultimul a recurs la un asemenea gest în semn de protest că funcționarul s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19, înaintea medicilor. Mai multe imagini cu incidentul au fost postate pe rețelele de socializare.

Și-a permis să se vaccineze în detrimentul medicilor. Așa ceva nu e de tolerat. Partidul PACE, în numele medicilor, poporului, va pedepsi prin așa modalități pe fiecare birocrat corupt. Toți funcționarii care s-au vaccinat înaintea medicilor, toți vor fi sancționați prin astfel de acțiuni”, a menționat unul din membrii PACE, care se afla la așa zisul protest, constituit din câteva persoane, cu toții făcând parte din același partid.

Într-o postare pe Facebook, deputata Platformei DA, Arina Spătaru, a condamnat gestul celor de la PACE.

„Condamn atacul cu haită asupra colegului nostru, vicepreședintele raionului Sângerei, președintele Comisiei Excepționale în Sănătate Publică din raion, responsabil pe domeniul sănătate și asistență socială, Tudor Tutunaru. La moment Tudor este în spital și riscă să-și piardă vederea, pentru că soluția verde de briliant a fost vărsată în fața, pe cap și în ochi. Culmea este faptul că pentru a-l umili pe Tudor, cavcaliucii au chemat poliția pentru a-i testa alcoolemia, pretinzând că este băut. O calomnie, care este demnă doar de poeți in epoleți, pentru că rezultatul alco-testului era zero”, a scris Arina Spătaru.

Ulterior și liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a venit cu o reacție pe Facebook. Acesta nu a condamnat gestul colegilor săi și a declarat că astfel de acțiuni vor continua.

Noi vom începe o luptă cu fiecare din acești funcționari corupți, care fac abuz de funcția lor și se vaccinează ei înaintea medicilor. De azi înainte în toată țara va fi făcut acest lucru. Am recurs la această acțiune și l-am dat cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei pentru a marca acest nerușinat. Verde de briliant este simbolul medicilor, îl folosesc zilnic pentru tratarea pacienților. Această acțiune este un protest în susținerea medicilor care nu sunt vaccinați. Toți care au făcut abuz de funcție și s-au vaccinat în detrimentul medicilor îi vom marca cu verde de briliant”, a spus Gheorghe Cavcaliuc într-un live pe rețeaua de socializare.

La fața locului au fost chemați și oamenii legii. Membrii partidului condus de Gheorghe Cavcaliuc, au cerut poliției ca vicepreședintele raionului să fie testat alcoolscopic, pentru că ar fi condus automobilul de serviciu în stare de ebrietate. În urma verificărilor, s-a constatat că Tudor Tutunaru nu era beat.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Sângerei, Ina Moscaliuc, a comunicat pentru TVN.md că pe cazul dat a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

One thought on “Vicepreședintele raionului Sângerei a fost stropit cu verde de briliant de membrii formațiunii PACE. Oamenii legii au pornit un proces penal

  • 07.04.2021 la 23:59
    Permalink

    Cei de la partidul PACE nu au făcut nimic mai mult decât un “piar” urât . Dacă totuși sunt promotori ai dreptății ar trebui să știe că asemenea acte pot fi pedepsite penal . Acești cărturari ai legii dacă totuși au dorit să îi ceară socoteală acestui domn trebuiau să aleagă o cale legală și demnă de un partid cu verticalitate .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *