Două cauze penale după ce vicepreședintele raionului Sângerei a fost stropit cu verde de briliant. Cavcaliuc condamnă reținerea membrului PACE

Cazul vicepreședintelui raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, care în seara zilei de 6 aprilie, a fost stropit cu verde de briliant de către unul din membrii formațiunii PACE va fi cercetat sub aspect penal.

Procuratura raionului Sângerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Victima se află internată la Spitalul Raional Sângerei, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi.

Procurorii l-au reținut pe președintele Organizației Teritoriale al formațiunii politice PACE Sângerei, Tudor Balan, care a stropit victima cu soluție, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului.

Pentru astfel de acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Pe de cealaltă parte, președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a calificat reținerea membrului său de partid drept „comandă politică”.

Cum și era de presupus, „cumătrul” și în acest caz a intervenit la procurorii care l-au reținut abuziv, pe președintele PACE OT Sângerei, Tudor Balan. Pentru o acțiune politică care a avut drept scop sensibilizarea societății asupra sistemului putred și corupt utilizat în interesul propriu de către funcționarii publici”, a scris Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *