Încă un membru PACE recunoscut bănuit, în cazul vicepreședintelui raionului Sângerei, iar altul s-a îmbolnăvit subit. Conducerea raionului condamnă acțiunile formațiunii PACE

Cazul vicepreședintelui raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, care în seara zilei de 6 aprilie, a fost stropit cu verde de briliant de către membrii formațiunii PACE, continuă să fie investigat de procurori.

După ce Procuratura raionului Sângerei l-a reținut pe președintele Organizației Teritoriale a formațiunii politice PACE, Tudor Balan, care a stropit victima cu soluție, ieri, 8 aprilie, procurorii l-au recunoscut și audiat în calitate de bănuit pe un alt membru PACE. Alți doi colegi ai acestora, care au fost citați la Procuratură pe acest caz, nu s-au prezentat, unul îmbolnăvindu-se subit și fiind internat în spital.

Președintele Organizației Teritoriale Sângerei a formațiunii politice PACE, Tudor Balan, a fost pus sub învinuire, iar procurorii au depus demers de arestare preventivă a acestuia pentru un termen de 30 de zile.

Menționăm că, incidentul este cercetat penal de Procuratura raionului Sângerei sub aspectul comiterii „huliganismului de două sau mai multe persoane” și „chemării la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Conducerea raionului Sângerei, lideri ai partidelor politice din raion, consilieri raionali, aleși locali, dar și deputatul Gheorghe Brașovschi, au semnat o declarație prin care condamnă acțiunile întreprinse de reprezentanții Partidului PACE.

Asemenea acte instigă violență și atac neîntemeiat la persoană, fapt total inadmisibil într-un stat democratic. Ne punem toate speranțele că făptașii acestui act de violență vor fi trași la răspundere conform legislației Republicii Moldova”, au menționat semnatarii declarației.

Amintim că în seara de 6 aprilie, vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, membru al Platformei DA, a ajuns la spital cu arsuri de gradul I și II, după ce a fost stropit cu verde de briliant de un membru al formațiunii PACE, iar soluția ar fi nimerit în ochii demnitarului. Reprezentanții partidului, condus de Gheorghe Cavcaliuc, susțin că au recurs la un asemenea gest în semn de protest că funcționarul s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19, înaintea medicilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x