Salvatorii atenționează oamenii să nu intervină cu modificări în digurile de protecție care protejează localitățile de inundații

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) avertizează populația să nu intervină cu modificări în digurile de protecție din preajma râurilor Nistru și Prut care protejează localitățile de inundații.

Căile de acces create de oameni, șanțuri și canale săpate de localnicii, care trăiesc în preajma bazinelor acvatice pot duce la consecințe devastatoare, inundarea terenurilor agricole, dar și a locuințelor. Din cauza modificărilor realizate de oameni a digului de protecție din localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, pentru necesități agricole de irigare, apa din râul Nistru a inundat o porțiune de teren.

În acest sens, salvatorii atenționează că astfel de acțiuni întreprinse de persoane ar pute provoca daune considerabile, inclusiv inundarea zonelor locative din preajma râului. Pentru prevenirea situațiilor similare angajații IGSU au depus un demers în adresa autorităților publice, iar organele de drept urmează să investigheze cazul.

Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, în anul 2020, în localitățile Răscăieți, Talmaza, Cioburciu, Crocmaz și Tudora din raionul Ștefan Vodă, autoritățile în comun cu salvatorii au fortificat digul de protecție din preajma satelor de pe malul Nistrului pe o lungime de 3.589 metri. La lucrările de fortificare au participat 125 de oameni cu 42 unități de tehnică grea.

Pe parcursul anului 2021, digul de protecție din raionul Ștefan Vodă urmează să fie consolidat pe distanță de 69 km.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x