Șoferul prins cu 1,6 milioane de euro la vama Leușeni a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Banii vor ajunge în bugetul statului

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță despre condamnarea șoferului autocamionului, care în luna aprilie 2020, a încercat să introducă în țară, prin contrabandă, peste 1,6 milioane de euro, prin punctul vamal Leușeni.

Conform sentinței, inculpatul a fost condamnat la 3 ani cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pedeapsă suspendată condiționat pentru un termen de probă de 2 ani, cu transmiterea în totalitate a mijloacelor bănești în bugetul de stat.

Procurorii vor ataca sentința întru susținerea poziției de aplicare a pedepsei cu închisoarea de 4 ani și cu ispășire reală a pedepsei, dar și de încasare în favoarea statului a costului de peste 300.000 lei a autocamionului, așa cum prevede legea în cazul bunului care nu-i aparține inculpatului, dar a fost folosit la comiterea infracțiunii. Investigațiile privind proveniența și destinația banilor continuă.

Amintim că la data de 18 aprilie 2020, la vama Leușeni, a fost descoperit un TIR, în care se aflau peste 1,6 milioane de euro cu euro. Captura a fost reținută pe sensul intrării în Republica Moldova, TIR-ul venind din România.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x