Medicii lui Alexei Navalnîi: Ar putea face stop cardiac în orice minut

Medici apropiaţi ai lui Alexei Navalnîi, au cerut să li se permită să îl vadă pe opozantul rus, care este bolnav şi în greva foamei, spunând că acesta poate face „în orice minut” un stop cardiac, scrie AFP, citată de Agerpres.

Navalnîi a refuzat să mai mănânce începând cu 31 martie pentru a protesta împotriva condiţiilor de detenţie, acuzând administraţia penitenciarului că îi refuză accesul la un medic şi medicamente în condiţiile în care suferă de o dublă hernie de disc, conform avocaţilor săi.

Medicul personal al opozantului în vârstă de 44 de ani, Anastassia Vasilieva, şi alţi trei doctori, printre care şi un cardiolog, au solicitat oficial să aibă acces imediat la Navalnîi, potrivit unei scrisori adresate serviciilor penitenciare ruse şi publicate pe contul de Twitter al Anastasiei Vasilieva.

Potrivit acesteia, nivelul concentraţiei de potasiu în sângele lui Navalnîi a atins un nivel „critic” de 7,1 milimoli pe litru, „ceea ce semnifică încă o dată o funcţie renală alterată şi faptul că grave probleme de ritm cardiac pot surveni dintr-un minut în altul”.

Totodată, Kira Iarmiş, purtătorul de cuvânt al opozantului, a postat pe Twitter o declaraţie a medicului Alexandre Poloupane, care l-a avut în îngrijire pe Navalnîi: „Este total necesară spitalizarea. Dacă nu va începe tratamentul, el va muri în zilele următoare”.

Navalnîi a intrat în greva foamei la 31 martie în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie din Colonia penitenciară numărul 2 de la Pokrov, situată la 100 de kilometri est de Moscova, cunoscută drept una dintre cele mai dure din Rusia.

Opozantul rus, care execută o pedeapsă de doi ani și jumătate pentru acuzații mai vechi de delapidare, a fost închis în luna februarie, după ce s-a întors din Germania unde a fost tratat mai multe luni în urma unei otrăviri care ar fi fost orchestrată de la Kremlin.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Sursa: Digi24.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x