Primul caz de CorononaVirus înregistrat în Republica Moldova

O femeie în vîrsta de 48 ani, care a revenit pe 7 martie din Italia, este primul pacient infectat de Coronavirus în Republica Moldova. Cazul a fost confirmat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Laboratorul ANSP va efectua o probă suplimentară de reconfirmare.

Femeia diagnosticată cu coronavirus în Republica Moldova și-a pierdut cunoștința în avion.

Odată sosită în aeroportul din Chișinău, femeia a fost preluată de către serviciul 112, pe un coridor separat. Aceasta avea o stare de sănătate gravă, suferind de bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală. Ea a fost transportată ș internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, care a aterizat sâmbătă, 7 martie, la ora 11.47 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Duminică dimineață la ora 8.00, va avea loc ședința națională extraordinară de Sănătate Publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi întreprinse în acest caz, precum și prevenirea răspândirii virusului printre cetățenii RM.

Fostul ministrul al Sanatatii, Ala Nemerenco, indeamna responsabilii sa ia masuri urgente privind pasagerii, dar si insotitorii de bord care i-au acordat ajutor, fiindca riscul de imbolnavire este foarte inalt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x