Un tânăr din raionul Fălești a fost reținut la vamă cu un permis de conducere fals perfectat în Franța

Un tânăr din raionul Fălești, în vârstă de 24 ani, s-a ales cu un proces verbal de constatare, după ce a plătit 100 de euro pentru un permis neveridic românesc, perfectat în Franța.

Cazul a fost înregistrat la data de 21 aprilie, în punctul de trecere Sculeni. Pe sensul de ieșire din Republica Moldova, tânărul s-a prezentat la control. Acesta era în calitate de pasager al unei curse ce se îndrepta spre Franța. În timpul discuțiilor cu polițiștii de frontieră, conaționalul a trezit unele suspiciuni în privința scopului deplasării în străinătate. Drept urmare, s-a dispus efectuarea unui control suplimentar.

În rezultatul controlului, în portmoneul personal a fost depistat un permis de conducere eliberat pe numele său, cu însemnele autorității responsabile din România, dar care prezenta semne vădite de falsificare. Polițiștii au verificat documentul cu tehnica specială din dotare, astfel s-a confirmat că actul nu este autentic.

Tânărul le-a spus oamenilor legii că și-a perfectat permisul de conducere în 2020, pe când se afla la muncă în Franța. Cei care l-au ajutat să intre în posesia actului au fost doi cetățeni români, cărora le-a plătit 100 de euro.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un proces verbal de constatare, iar documentul a fost sigilat și transmis pentru efectuarea expertizei speciale. În funcție de rezultatul acesteia se va face încadrarea juridică a faptei și luarea măsurilor legale ce se impun.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x