Gheorghe Cavcaliuc este bănuit în dosarul „verdelui de briliant” comis la Sângerei

Președintele formațiunii PACE, Gheorghe Cavcaliuc, s-a prezentat, însoțit de avocații săi, în fața procurorilor raionului Sângerei, unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare: „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. În cadrul audierii, bănuitul a făcut declarații, negându-și vina.

Acțiunile procesuale au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, când mai mulți membri ai formațiunii PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

În prezent, alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a formațiunii PACE, sunt cercetați în acest dosar. Președintele organizației teritoriale PACE Sângerei, continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți au respins contestația procurorilor prin care insistau la arestarea acestuia. Ceilalți membri sunt cercetați în libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x