Apă plină cu impurități într-un sector din municipiul Bălți. Unii localnici strâng apa de ploaie pentru treburile casnice

Strâng apa de ploaie ca în evul mediu și sunt nevoiți să o consume pe cea îmbuteliată de la magazin, chiar dacă plătesc regulat facturile pentru apa potabilă. Este vorba despre locuitorii unui sector din municipiul Bălți, care susțin că de aproape doi ani, din robinetele lor curge o apă urât mirositoare și cu foarte multe impurități.

Localnicii sectorului Bălţiului Nou spun că apa de la robinete este tulbure, cu impurități și acest lucru se poate vedea și cu ochiul liber. Într-o asemenea situație a nimerit și jurnalista Irina Lencauțan, mamă a doi copii, care locuiește în acest sector.

 „Cumpărăm apă plată, fiind că avem doi copii mici și e imposibil să o beai pe aceasta de la robinet. Când o pui la fiert se alege lutul. Uneori curge din robinet cu miros urât”, spune localnica.

Jurnalista le-a cerut responsabililor de la Întreprinderea Regie Apă Canal Bălți să înlăture problema, dar fără rezultat. Aceștia au venit cu o inspecție la domiciliul ei, au luat probe și i-au sistat în general apa, până vor fi gata rezultatele ce țin de calitatea apei. Acum o zi, femeia a strâns apa de ploaie ca să poată spăla rufele copiilor.

Reprezentanții primăriei Bălți ne-au spus că vor încerca să înlăture problema, însă întreprinderea se află în proces de insolvabilitate și administratorului responsabil nu-i pot fi date indicații.

Întreprinderea Municipală Regie Apă Canal Bălți este în proces de insolvabilitate, respectiv primăria municipiului Bălți nu poate da indicații administratorului responsabil de insolvabilitate. Vom face tot posibilul să înlăturăm problema.”

Până la soluționarea problemei, localnicii sectorului Bălţiului Nou vor continua să folosească apa cu impurități din robinete și să strângă apa de ploaie pentru treburile casnice.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x