/VIDEO/ Peisaj apocaliptic: Locuitorii insulei Saint Vincent îşi recunosc cu greu casele după erupţia vulcanului La Soufrière

Vulcanul La Soufrière, de pe insula Saint Vincent, a erupt pe 9 aprilie, lăsând în urmă un peisaj apocaliptic. Locuitorii insulei nu îşi mai recunosc casele, totul în jur fiind acoperit de un strat gros de cenuşă. „Parcă sunt în deşert, e o privelişte dezolantă şi apocaliptică. Totul este acoperit de cenuşă”, a declarat prim-ministrul insulei Saint Vincent, Ralph Gonsalves, scrie Digi24.ro.

Vulcanul La Soufrière, de pe insula Saint Vincent, a erupt pe 9 aprilie, pentru prima dată în ultimii 40 de ani. Nu au fost raportate victime, însă aproximativ 6.000 de persoane au fost evacuate

Acum, la mai bine de două săptămâni de la eveniment, insula arată ca un deşert şi locuitorilor le vine greu să îşi recunoască şi casele, din cauza stratului gros de cenuşă care a acoperit totul.

Parcă sunt în deşert, e o privelişte dezolantă şi apocaliptică. Totul este acoperit de cenuşă”, a declarat prim-ministrul insulei Saint Vincent, Ralph Gonsalves, pentru CNN.

La Soufrière a lăsat în urma erupţiei un nor de cenuşă imens deasupra insulei tropicale din Caraibe. Înainte de a erupe, autorităţile insulei au emis o alertă roşie şi le-au cerut locuitorilor să evacueze zona cât mai curând posibil. Însă, din cauza pandemiei COVID-19, coordonarea echipelor pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă a fost mult mai dificilă, după cum a susţinut la momentul respectiv prim-ministrul Gonsalves.

Vulcanul La Soufrière a erupt după mai bine de 40 de ani. Alte erupţii au mai avut loc în 1718, 1812, 1814 şi 1902, când au murit aproape 1.600 de persoane.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Sursa: Digi24.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x