Maia Sandu a anunțat dizolvarea Parlamentului. Reacția lui Igor Dodon: Noi suntem pregătiți să facem față acestei provocări politice

Președintele țării, Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate – 11 iulie 2021. Potrivit acesteia, Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare pentru desfășurarea scrutinului.

Am semnat decretul de dizolvare a actualului Parlament. Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățeni să-și aleagă un Parlament nou, care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului”, a declarat Maia Sandu.

La scurt timp, după ce a fost anunțată data alegerilor parlamentare anticipate, Igor Dodon a venit cu reacție pe o rețea de socializare. Liderul PSRM susține că scrutinul este inevitabil, însă ar fi trebuit să fie amânat din cauza pandemiei.

Noi suntem pregătiți să facem față acestei provocări politice și să demonstrăm că electoratul socialiștilor este de încredere, este puternic din punct de vedere moral și înțelege foarte bine, cine și ce reprezintă în politica internă și cea externă. Aceste alegeri parlamentare au fost inevitabile, din mai multe motive. Însă ar fi trebuit să le amânăm din cauza pandemiei. La toamnă, numărul de infectați ar fi fost deja în scădere. Însă dacă pentru Maia Sandu și coordonatorii săi din Occident nu contează riscurile la care sunt supuși cetățenii Moldovei, dacă Curții Constituționale aservite politic nu-i pasă de Constituție și ei toți împreună insistă asupra unei campanii electorale imediate, să-și asume toată responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă. Acum, oamenii trebuie să conștientizeze, în ce situație a ajuns astăzi țara noastră. Și de ce unii se grăbesc atât de mult” a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

La data de 28 aprilie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență în Republica Moldova, lucru ce i-a permis Maiei Sandu să dizolve Parlamentul.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x