Pompierii vin cu recomandări pentru evitarea incendiilor în lăcașele sfinte în perioada sărbătorilor pascale

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a demarat „Campania de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor de Paști”. În acest sens, pompierii vin cu recomandări și atenționări în adresa responsabililor lăcașelor de cult pentru respectate regulile antiincendiare, în special în Noaptea Învierii.

Specialiștii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a nu pune în pericol enoriașii care se vor afla în preajma bisericilor de Paști.

Pompierii atenționează asupra exploatării sobelor și coșurilor de evacuare a fumului, amenajarea unor locuri speciale pentru lumânări, dar și prudență maximă la utilizarea focului deschis. Totodată specialiștii avertizează că lăcașele de cult să fie dotate cu mijloace primare de stingere, iar căile de acces pentru autospecialele de intervenție să fie menținute libere.

Mai mult, în vederea prevenirii incendiilor se interzice suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea mai multor consumatori decât cei prevăzuți pentru instalația respectivă, iar în locuri vizibile trebuie să fie afișate scheme de evacuare a persoanelor în caz de situații de risc cu indicarea inscripției „În caz de urgență apelați 112”.

Potrivit informației IGSU, angajații instituției urmează să ajungă cu recomandări în peste 1.500 de lăcașe de cult din țară. Conform datelor  înregistrate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în anul 2020 au avut loc trei incendii pe teritoriul bisericilor din Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x