Peste 500 de salvatori și pompieri vor fi la datorie în Noaptea de Înviere

În Noaptea de Înviere, peste 500 de salvatori și pompieri vor asigura securitatea antiincendiară în regim de 24 ore.

Pentru prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale pe întreg teritoriul țării vor fi scoase 150 de unități tehnice, iar salvatorii și pompierii vor avea menirea să intervină în situațiile de risc pentru a ajuta populația. Aceștia vor monitoriza situația antiincendiară și vor veghea ca serviciile divine să se desfășoare în siguranță.

Pentru prevenirea incendiilor, pompierii îndemnă enoriașii care vor merge la biserici să mențină libere căile de acces a autospecialelor, să nu le blocheze cu mijloace de transport și să evite aglomerările. Mai mult, salvatorii îndeamnă oamenii să fie atenți la utilizarea lumânărilor, în special la transportarea focului în mijloace de transport, dar și păstrarea candelelor în locuințe.

Pompierii mai îndeamnă populația să nu folosească focul deschis pentru nimicirea gunoiului în procesul de igienizare și să nu aprindă ruguri. În vederea evitării situațiilor de risc, oamenii sunt îndemnați să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor, iar în caz de situații excepționale să apeleze Serviciul 112.  

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x